Abiant neemt strategisch belang in werkplatform Maqqie

13-09-2021 16:07

Abiant Holding neemt een belang in online werkplatform Maqqie. De doelstelling is om Maqqie in heel Nederland te gaan uitrollen tot een toonaangevend werkplatform. De toetreding als strategisch aandeelhouder van Maqqie ziet Albert Jan Jongsma, algemeen directeur Abiant Holding, als een logische en gewenste stap. Jongsma: “Het belang van online platformen neemt steeds meer toe, zeker ook op het gebied van het organiseren van arbeid.”

De toetreding tot Maqqie doet overigens niets af aan de betrokken en hoogwaardige dienstverlening van Abiant, waarbij meerwaarde wordt geboden aan opdrachtgevers en medewerkers dankzij persoonlijke begeleiding. Jongsma: “De persoonlijke benadering blijft hoog in het vaandel staan voor onze uitzendvestigingen van Abiant en MF. Hier gaan we niks aan veranderen. Met Maqqie bieden we een selfservice platformconcept aan dat tegen lagere kosten werkt. Wij zijn van mening dat er voldoende ruimte in de markt is om nieuwe doelgroepen aan te spreken.”

Toonaangevend in de uitzendsector
Het online platform Maqqie onderscheidt zich door de digitalisering van het complete uitzendproces waarbij de verloning precies volgens de CAO of bedrijfsregeling van de opdrachtgever wordt uitgevoerd. Jongsma: “Het is de eerste keer dat een online platform het op deze manier realiseert. Daarnaast is het een professionele organisatie met een duurzame visie over het organiseren van arbeid. Dit past bij onze coöperatieve achtergrond waarbij wij oog hebben voor de lange termijn en gedreven zijn om ons telkens weer te verbeteren door mee te gaan met technologische, maatschappelijke en sociale ontwikkelingen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat Maqqie het toonaangevende werkplatform van Nederland gaat worden.”

Doorgroeien
Door het toetreden van Abiant verzekert Maqqie zich van langdurige uitzendervaring en -kennis en het commercieel netwerk in Noord-Nederland. Pieter Leenman, CEO van Maqqie kijkt uit naar de samenwerking: “Abiant is een speler met een grote vertegenwoordiging in het noorden, met wie we een sterke inhoudelijke klik hebben. Zij brengen netwerk en autoriteit in het noorden mee. Hierdoor zijn we in staat om een groot aantal klanten te laten profiteren van onze online dienstverlening. Met hun kennis en ervaring helpt Abiant om onze app nog beter in te richten op branche-specifieke wensen en behoeften. Daar krijgen zij - naast direct profijt bij groei - een volledig bewezen selfservice product voor terug. Hiermee loopt Abiant voorop in de automatiseringsbehoeften van hun klanten. Een optimale win-win situatie. Eind oktober maken we hier meer over bekend.”

Maqqie
Ruim 1.400 bedrijven hebben zich inmiddels ingeschreven op het selfservice werkplatform Maqqie en meer dan 10.000 kandidaten profileren zich op het platform. Bij Maqqie zelf werken 45 medewerkers. Dankzij Maqqie kunnen werkgevers en kandidaten flexibeler werken dan ooit. Met één app regelt de inlener kandidaten, zonder tussenkomst van derden tegen lage en overzichtelijke kosten. De vergoeding is slechts 7% van de kostprijs. Maqqie is een werkplatform met een volledige CAO-integratie. Het biedt contractvormen met sociale zekerheid in de range van maximaal flexibel tot maximaal vast. De kwaliteit wordt geborgd door middel van ratings en reviews.

Abiant
Abiant is een coöperatie. Dagelijks biedt de Coöperatie Abiant haar leden bedrijfscontinuïteit door het beschikbaar stellen van bedrijfsverzorgers, oftewel agrarische vakspecialisten. Abiant kent vier businessunits, waarvan er drie zich richten op uitzenden en detacheren: Abiant NL (Abiant Uitzendgroep, Abiant Bedrijfsverzorging, Rundveepedicurecentrum), MF Groep (MF Uitzendbureau, MF Select, MF Payroll, MF Horeca personeelsdiensten) en Abiant Duitsland. Dagelijks werken ruim 4.500 flexmedewerkers bij onze opdrachtgevers in Nederland.

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures, leuke acties en weetjes en nieuws van en over MF horeca personeelsdiensten.

Ga naar onze Facebook pagina
Ga naar onze Instagram pagina
Ga naar onze LinkedIn pagina