Zelfstandig werkend kok SPOT Groningen

 • Aantal uren per week 36 uur
 • Salarisindicatie Tussen € 2000 en € 2900
 • Dienstverband (Uitzicht op) vast dienstverband
 • Standplaats Groningen

Over de functie

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als zelfstandig werkend kok? Kom dan werken bij SPOT Groningen! Wij zijn op zoek naar een creatieveling voor ter versterking van het keukenteam. Ben jij deze persoon, lees dan even verder...

Voor de functie Zelfstandig werkend kok SPOT Groningen zijn we op zoek naar een creatieve persoonlijkheid. Iemand die ons en zijn/haar gasten weet te verrassen. Hiervoor krijg je vanzelfsprekend de nodige ruimte voor eigen inbreng. Als kok bij SPOT werk je vaak in een team, maar moet je ook de warme en/of koude kant zelfstandig kunnen draaien. Het is dus belangrijk dat je kan switchen tussen samenwerken en alleen werken. Ook stressbestendigheid is belangrijk. Iedereen die in de horeca werkt, weet dat er een mate van stress bij komt kijken. Op de piekmomenten moeten jij en je team er staan. Naast dat het van belang is dat je in die situatie je rust bewaart, is het belangrijk dat proactief en daadkrachtig kan blijven optreden.

Inhoudelijk zal je diverse, vaktechnische werkzaamheden moeten uitvoeren. Je zal je bezighouden met het bereiden van gerechten volgens recept en planningen, maar zal je ook bezig houden met de mise-en-place en andere voorbereidende werkzaamheden. Ook is er ruimte voor eigen inbreng in het receptuur, en bespreek je mogelijke menu's voor feesten en partijen op locatie. Natuurlijk weet jij als zelfstandig werkend kok als geen ander wat er allemaal moet gebeuren, maar hieronder vind je een samenvatting van overige de werkzaamheden en skills:

 • Beoordelen van de te gebruiken ingrediënten op versheid, houdbaarheid e.d.
 • Bewaken/controleren van de kwaliteit, gaarheid, smaak, kleur, vloeibaarheid e.d. en uitvoeren van bestellingen/bijdoseringen.
 • Controleren en verantwoorden van verbruikte hoeveelheden grondstoffen en (half)fabrikaten.
 • Doorgeven en maken van bestellingen door het uitvoeren van à la minute werkzaamheden; portioneren en garneren volgens receptuur en met bijbehorende ingrediënten, werkmethoden en uiterlijke presentatie.
 • Incidenteel plannen van de dagelijkse werkzaamheden en bestellen van voedingsmiddelen en andere voorraadaanvullingen bij vooral vaste leveranciers tegen vaste condities.
 • Ontvangen, controleren en opslaan van bestelde voedingsmiddelen en andere artikelen.
 • Bewaken van houdbaarheid en hygiëne.
 • Leveren van inbreng voor de menukaart, personeel en artiestenmenu’s e.d.
 • Ontwikkelen/aanpassen van recepten, maken van calculaties e.d. en bespreken van afwijkende menu’s voor partijen.
 • Schoonmaken van de werkomgeving, keukenapparatuur en -machines. Signaleren van bijzonderheden/mankementen aan de directe chef c.q. zelf oplossen van kleine storingen. Afvoeren van afval.
 • Toezien op de werkzaamheden van de hulp-/ flexkrachten, het geven van aanwijzingen en letten op de kwaliteit en op de naleving van de hygiënevoorschriften.
 • Indien Leermeesterdiploma; geeft leiding aan en begeleidt leerling kok

Je werkt in de keuken met een team met een souschef en twee zelfstandig werkende koks.

Over het bedrijf

SPOT Groningen: 2 gebouwen, 5 podia, 2500 stoelen, 10 bars, 2 restaurants, 2 cafés, 600 voorstellingen en evenementen en gemiddeld 300.000 bezoekers per jaar. SPOT Groningen is de organisatie achter De Oosterpoort, hét muziekcentrum van Noord-Nederland en de Stadsschouwburg, het theater van Groningen, de tweede cultuurstad van Nederland. Zowel bezoekers van voorstellingen en concerten als zakelijke gasten komen bij ons voor een onvergetelijke ervaring. Je gaat werken in een dynamische, culturele organisatie op de afdeling Publiek en Zakelijk. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de uitvoering van alle horeca en hospitality activiteiten tijdens voorstellingen en evenementen in zowel De Oosterpoort als de Stadsschouwburg. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het verkopen van diensten aan de zakelijke markt. Wij focussen dagelijks op gast- en klantgerichtheid, veiligheid, kwaliteit en service en willen graag dat onze gast bij ons echt iets bijzonders beleeft: een warm welkom dat een belangrijke waarde toevoegt aan het theaterbezoek.

Wat wij bieden

-  Een uitdagende functie bij een innoverende organisatie

-  Een unieke werkomgeving met een divers scala aan collega's

-  Salaris conform CAO Gemeenten schaal 5 of 6, afhankelijk van ervaring en opleiding

- (Afhankelijk van opleiding en ervaring kan vooralsnog inschaling plaatsvinden tot een maximum bedrag van 2904 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (salarisnorm d.d 01-10-2020).)

Functie eisen

 • Je hebt MBO werk- en denkniveau en een gerichte (mbo+) koksopleiding;
 • Je hebt minimaal 2 jaar operationele werkervaring in de restaurant- en cateringkeuken
 • Je bent bereid om ‘s avonds, in weekenden, op feestdagen en af en toe bij nachtevenementen te werken
 • Je bent creatief
 • Je kunt zelfstandig werken
 • Je bent stressbestendig

Mocht je nog vragen hebben inz. deze vacature, mag je vragen naar Iris of Daniël van MF horeca personeelsdiensten. Zij zijn bereikbaar op het nummer 050-3112244. Mocht je meteen willen solliciteren, kan dat ook natuurlijk! Klik dan op de "Solliciteren" knop en vergeet niet een CV + motivatie te uploaden. Reacties op deze vacature zonder cv of gedegen motivatie worden niet in behandeling genomen.

Deel deze pagina via