Parttime 1e Medewerker bediening bij De Stenen Boog in Slochteren (Groningen)

 • Aantal uren per week 6 uur
 • Salarisindicatie Tussen € 11 en € 13
 • Dienstverband Oproepkracht
 • Standplaats Slochteren

Over de functie

Voor onze opdrachtgever Restaurant De Stenen Boog in Slochteren (Groningen) zijn we op zoek naar een flexibele 1e medewerker bediening met horeca-ervaring die in het weekend zin heeft om een avond gasten in de watten te leggen. Is dit iets voor jou?

Je begint je dag nog in alle rust, maar ook al zijn er nog geen gasten, natuurlijk moet er wel wat gebeuren. Je zorgt ervoor dat je opstart en dat je de werklijst voor de opstart netjes afwerkt. Natuurlijk verzorg je hierbij ook nog een stukje mise-en-place. Als alles op z'n plek staat en je er helemaal klaar voor bent is het tijd om de deuren te openen. Je weet wie er hebben gereserveerd en je hebt voor jezelf al een tafelindeling gemaakt. Bij dit restaurant werken ze met aankomsttijden om het kwartier. Dit zorgt ervoor dat je gasten geleidelijk aan binnen komen druppelen zodat jij alle gasten persoonlijk kunt begroeten: dat is pas gastvrij! Kortom: je avonden zijn vrij overzichtelijk ingedeeld.

Tijdens het verblijf van de gast zorg je als 1e medewerker bediening ervoor dat je gasten placeert, een menukaart overhandigt, en let je erop of je gasten gedurende het verblijf iets nodig hebben. Het zou leuk zijn als je zelf een voorliefde hebt voor lekker eten en drinken, en bijvoorbeeld iets kan vertellen over het (seizoens)menu van het bedrijf of de wijnkaart. Er is misschien geen uitgebreide wijnkaart bij dit restaurant, maar als je iets kan vertellen over de lekkere huiswijn zou dit op prijs gesteld worden! Mocht je iets niet meer weten, dan is het goed om te weten dat ze bij dit bedrijf met een handheld werken, je kunt dus altijd even spieken! 

Tot slot zorg je ervoor dat je als 1e medewerker bediening de betalingen van de gast afhandelt en de gast ook even begeleidt naar de deur. Je zorgt er echt voor dat de gasten volledig in de watten gelegd worden. Je bent dus nogmaals, zoals gezegd, als het ware de gastheer/gastvrouw van dit bedrijf.

We zijn op zoek naar iemand die open is, iemand die kan communiceren, gevoel heeft bij situaties/gasten. Je ziet er verzorgd en representatief uit. Kortgezegd zijn we op zoek naar een enthousiaste en flexibele gastheer/gastvrouw met enige levens- & horeca-ervaring, die na het lezen van bovenstaande beschrijving niet kan wachten om kennis te maken met deze opdrachtgever. 

Over het bedrijf

Je komt te werken in een restaurant met plek voor zo'n 30 gasten. Het restaurant heeft een persoonlijke benadering richting hun gasten, behandelt alle gasten op dezelfde manier. Deze opdrachtgever heeft zelf ook werkkleding, zodat iedereen er uniform uitziet. Er wordt binnen dit bedrijf leidinggegeven volgens procedures die bestaan, maar eigen inbreng wordt altijd op prijs gesteld. Meedenken wordt aangemoedigd. Openheid in communicatie is bij dit bedrijf cruciaal. De eigenaar van het bedrijf beleeft heel veel plezier aan het uiten van creativiteit in de keuken. Iemand die deze zelfde voorliefde deelt, wellicht zowel in de keuken als in de service, zou een ideale match zijn voor deze opdrachtgever. De ruimte om je stempel ergens op te drukken is er dus zeker!
Een leuk feitje over deze opdrachtgever is dat ze van de fooienpot eens in de zoveel tijd met z'n allen op pad gaan voor een teambuildingsuitje! Mocht je benieuwd zijn hoe het restaurant eruit ziet, kun je ook deze YouTube-video even kort bekijken.

Wat wij bieden

 • Een salaris op basis van het Horeca CAO (Functiegroep 4)
  • Heb je ervaring in dezelfde functie, dan kan het salaris oplopen tot € 13,00 bruto per uur
 • Opbouw van vakantiedagen en vakantiegeld
 • Opbouw van pensioen (na 8 gewerkte weken)
 • Reiskosten buiten en straal van 10km vergoed à 0,21 cent/km

Functie eisen

 • Goeie (persoonlijke) hygiëne; goed hygiënisch werken
 • Je spreekt de Nederlandse taal
  • Evt. kennis van Duits is een pré
 • Je hebt enige ervaring in de horeca, en weet wat het is om (1e) medewerker bediening te zijn
 • Je bent beschikbaar op de vrijdag, zaterdag of zondag (in overleg met opdrachtgever maak je je rooster)

Let erop dat er in de horeca natuurlijk wel gevraagd wordt om op feestdagen beschikbaar te zijn. Dit hoeven niet alle feestdagen te zijn, maar wees je er wel van bewust dat het rooster samen met opdrachtgever wordt gemaakt en dat je zeker op een aantal feestdagen in het jaar zal moeten werken.

Heb je interesse in deze vacature, dan raden wij je aan om online te solliciteren via www.mfhoreca.nl. Mocht je van tevoren nog vragen hebben, dan verzoeken wij je te bellen met 050-3112244 (MF Horeca).

Deel deze pagina via